Focus; Inspiratie in Beweging

Barefoot techniek training

Barefoot techniek training

 

Focus op je voeten. Geef je voeten de vrijheid die ze verdienen. Die twee flappies onderaan je lijf, zij dragen je, zetten je stevig op de aarde neer. Vreemd toch om die weg te stoppen in strakke, smalle (ok, misschien wel hippe) schoenen?

Barefoot(style)? Waarom denk je misschien…. Schoenen zetten je lichaam in een andere positie dan wanneer je op je blote voeten staat. Van nature is ons lichaam uitgebalanceerd, de hele keten van voet tot hoofd is op elkaar afgestemd. Maar dit doorkruisen wij door op schoenen te lopen. De puntige neus, het (kleine) hakje het vervormd de stand van je lichaam met rug- of kniepijn tot gevolg. We zijn dan juist…. uit balans.

Drie jaar geleden heb ik afscheid genomen van mijn reguliere hardloopschoenen. Sindsdien train ik op barefoot schoenen, Vibram Five Fingers. Die (te)gekke tenenschoentjes. Mijn voeten ervaren weer ruimte, zijn veel sterker geworden. Daarnaast zet het mij stevig op de aarde neer. Ik Voel waar ik ga en sta.

Ben je nieuwsgierig of het barefoot(style) lopen iets voor jou is? Regelmatig verzorg ik barefoot clinics en techniek trainingen in de regio.

 

Clinic lopen op Five Fingers i.s.m. Kathmandu Nijmegen.  Zaterdagochtend 25 mei, 10.00 tot 11.30 uur, Nijmegen centrum. Ervaar de FiveFingers, stel al je vragen omtrent barefoot stijl lopen en laat je verrassen in deze inspirerende clinic. Test schoenen zijn voorradig. Meld je aan via het contact formulier en geef meteen je schoenmaat door. Kosten voor deze ochtend zijn 15€.

 

 

Voor meer informatie en aanmelden stuur je me een berichtje via de contact pagina.