Focus; Inspiratie in Beweging

Over Femke

Passie & werk.

Mijn naam is Femke Faasse en hardlopen is mijn passie. Sinds vele vele jaren loop ik hard. De ene keer wat sneller dan de andere keer. Als het even kan, ontwijk ik het asfalt. Lopen door de bossen, over heide en heuveltjes op en af, daar word ik gelukkig van. Regelmatig gaat mijn hond Vos mee, zij is de koningin van de interval. Een training samen met haar is altijd weer een mooie uitdaging.

Meten van afstand en snelheid is leuk, maar het overtreft voor mij niet de pure beleving van hardlopen, focus op ademhaling en luisteren naar oa. vogels. Vandaar dat ik graag telefoon en horloge thuis laat. Je kan het mindful- of bewust hardlopen noemen, ik zeg ‘vrij en blij lopen’!

Een gezonde leefstijl is voor mij logisch en een kadootje. Je fit en ontspannen voelen kan niet zonder bewegen. Beweging betekent verandering, vooruit gaan of soms een stapje achteruit om vervolgens 3 stappen vooruit te gaan. Al sinds mijn studie Cultureel en Maatschappelijke Vorming en mijn eerste baan als woonbegeleider (speciale doelgroepen) zet ik sport als middel in om mensen te verbinden, het zelfvertrouwen te laten groeien en te werken aan een gezonde leefstijl.

Naast mijn werk als runningtherapeut en trainer werk ik als groepsbegeleidster op een zorgboerderij (psychiatrie) en als individueel begeleidster voor mensen met een pgb.